Narvarand befinner si konsumgange sociala medier som vaxer i folkguns

Narvarand befinner si konsumgange sociala medier som vaxer i <a href="https://kissbrides.com/sv/panamanska-brudar/">värdefull hyperlänk</a> folkguns

Sociala medier har forandrat hurdan vi interagerar tillsammans varandra sam age blivit nagon angelaget fraktio vart dagliga oljud. Plattfor age dominerat marknaden mirake ett resli tidrym, andock nya sociala medier dyker opp oavbrutet. Alltsammans ytterligare utav dessa nya plattformar fokuserar gallande transparens, okrankbarhet sam autenticitet.

Roblox befinner si en kraftig onlineplattform darbort lirare a laka varlden kan dana och separera tryta egna game samt interagera tillsammans andra anvandare. Det befinner sig nago utav dom mest populara plattformarna bland unga spelare och har ovanfor 200 miljoner aktiva nyttjare va manad. I Internetsstiftelsens arliga redovisning Svenskarna samt Internet inkluderande hane forut etta gangen Roblox saso nagon sallskapli medie-plattform. Saken da har for alltsamman seglat op bland 10-talister.

Spelvarlden i Roblox bestar ej nago fardigbyggd omgivnin, utan det befinner si opp mot deltagarna att sjalva sam sallskap skapa ringa lockton och data. Dom saso spelar befinner si saledes sjalva tillsammans sam bygger innehallet. Internetstiftelsen uppger att flera kidsen gallande det sattet till exempel inneha kommit verksam med grundligt programmering.

BeReal – en hederligt och sanningsenlig onlineupplevelse

BeReal ar nago trevlig plattform sasom fokuserar villig att bilda ett mer hederligt samt genuin omgivning sta nyttjare. Plattformen har ett nolltoleranspolicy til mycket stark avsky sam mobbning, och anvander AI darfor att kontrollera varudeklaratio och forsakra sig om en optimism anvandarupplevelse.

Pa BeReal kan anvandare alstra profiler samt dividera bilder. Andock at skillnad av andra sociala medieplattforuntrar BeReal anvandare att finnas mer autentiska sam arliga igenom att till exempel undvika bruk itu filter. Istallet uppmuntras nyttjare att indikera upp tryta riktiga och oforstalld mi. Anvandaren inneha uteslutande ett pa minuter gallande sig att dana e kommentar spann ett slumpmassig tidpunkt varje dag. Appen anvander bada kamerorna i mobilen, fram- och baksidan, odl det bade finns image gallande anvandaren samt dess nejd. Inlagget hamnar i ett gemensamt flode darbort karl erhalla fanga del av baksida av underben ens kompisar astadkomme i precist samma tidpunkt.

Hummy – Svenska appen inte med likes eller filter

Det svenska sprake sociala medier-natverket Hummy age ej ens lanserats, skada det funnits allaredan en hype postumt att foretaget dragit in tunga investeringar. Hummy amna uppmuntra blomstrande sam aktivt tillampning, darbort anvandarna skapar varudeklaratio sam varde sammanlagt. Appens skapa skall till exempel motverka passivt scrollande, forskonat innehall sam polarisering. Herre kommer till exempe helt deleta likes, filter samt mang visningar.

Mastodon – Twitter, fast decentraliserat

Mastodon ar nago decentraliserad sam tillganglig kallkodsbaserad mikrobloggning-plattform, som ar utformad for att erbjuda nagon mer personli samt anvandarvanlig upplevelse.

Mot diskrepans a andra sociala plattformar som Twitter alternativ Facebook anvander Mastodon en decentraliserat system for att spara uppgifter. Det betyder att det icke finns nago vikti server sasom styr plattformen, istallet finns det otaliga annorlunda servrar krin forsavit i varlden sasom befinner sig kopplade mo varandra och som omfatta Mastodon-natverket.

Mastodon ar kant pro sitt fokus villig anvandarintegritet samt trygghet. Plattformen skanker nyttjar opportunitet att kontrollera vilken vagledning sasom delas om de dar sam vem sasom ager medel till saken dar. Det finns ocksa nago funktion som kallas «content warnings», dar nyttjare kan larma for innehall sasom kan befinna kansligt eller oanstandig for somlig brukare.

Hive trevlig – samhorighet samt positivt innehall

Hive umgangesbenagen ar nagon annan mikroblogg-plattform sam mobilapp sasom fatt uppmarksamhet postumt Elon Musks forvarv it Twitter. Appen liknar Twitters yta, tillsammans ett rinnande saso bestar av korta texter och bilder a dom nyttjar ni foljer. Appens basal funktioner skiljer sig salede inte sarskilt kopiost a andra sociala plattformar det saso astadkommer Hive umgangesbenagen exklusiv ar dess funktioner sam specialite kungen positivt varudeklaration.

Hive umgangesbenagen inneha nago roll saso kallas «Hive Communities»; gemenskaper centrerade kring intressen, hobbyer eller amnen, vilket astadkommer det astadkomme det genomforbar for anvandaren att finn nagon samhorighe darborta do kan atnjuta hjalp, inspiration sam hangivenhet.

Plattformen har likas en rol sasom kallas «Hive Rewards», darbort konsument kan serv beloningar via att dana bra och meningsfullt varudeklaratio samt intressera sig i gemenskapen. Beloningarna kan anvandas darfor att medverka i utmaningar, forvarva Hive Social-merchandise alternativt donera at annorlunda valgorenhetsorganisationer.

Vill n forkovr dina kunskaper i sociala plattformar samt instruera de prata tillsammans storre foljd? Utrona kursen Optimera dina sociala medier–skapa ratt meddelande i domstol typ.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *